A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Real Madrid jelenleg minden tekintetben komoly válságban van


A CD Alcoyano elleni vereség most egy újabb mélységbe taszította a Real Madridot, mely a szezon előrehaladtával egyre komolyabb irányt vesz, mely nem csupán a vezetőségre, de a csapatra is kiterjed.


Mióta Zinédine Zidane tölti be a vezetőedzői tisztséget a csapatnál, mondhatni a legrosszabb teljesítményt nyújtották a korábbi eredményekhez képest, de több oldalról megvizsgálva sem tekinthető stabilnak jelenleg a csapat. A Real Madrid újjáépítését masszívan befolyásolja Ramos kérdése, az Ødegaard-ügy, Jović menedzsmentje, valamint az összes klubot érintő komoly gazdasági válság is. A csapat rengeteg problémával szembesült az idei szezonban, így nem is csoda, hogy a teljesítményük is ennyire hullámzó.

Zidane, aki a koronavírus miatt kényszerpihenőre vonult, januártól újabb nehézséggel kell, hogy szembenézzen, miután a csapat jelenleg nem éppen a legjobb formáját nyújtotta az elmúlt időszakban, ugyanis a 26 hivatalos mérkőzésen csupán 14 győzelem született, 7 vereség, valamint 5 döntetlen. Ezek a számok rendkívül aggasztóak a jövőre nézve, ugyanis ez a teljesítmény nem volt elegendő ahhoz, hogy elérjék hosszabb távú céljaikat, a számok pedig egyértelműen azt mutatják, hogy a szezonban csupán 53 százalékos győzelmi rátával játszott a csapat.

Sergio Ramos szerződése egy újabb probléma, mely egyre csak sürgetőbbé válik az idő múlásával, és masszív kihatása lesz a csapatra. Öt hónappal a szerződés lejárta után még mindig nem született megállapodás a kapitány és a Real Madrid között. A helyzet furcsasága, hogy Zidane a szerződés meghosszabbítását szorgalmazta, ám még mindig nem született döntés, annyi azonban biztos, hogy a csapat is Ramos mellett áll, ugyanis a legutóbbi, vereséggel záruló mérkőzés alatt érezhető volt a csapatkapitány hiánya.

Ødegaard esete talán az egyik legnagyobb ütést mérte a csapatra, a sztárjátékos ugyanis nyáron érkezett a csapathoz, majd öt hónap után távozási szándékát jelezte a Real Madridnak, mely masszív befolyással lesz Zidane jövőbeli elképzeléseire is. Bár a vezetőedzőt masszív kritikák érték, amiért nem adott lehetőséget a fiatal játékosoknak a kibontakozásra, Ødegaard elengedésével nem igazán járna jól a csapat – írja a Marca.

Zidane edzői tevékenységéből megállapítható, hogy inkább a régebbi csapattagokra építene, ám felmerül a kérdés, hogy miért szerződtették le Paulo Viníciust, Luka Jovićot, és Martin Ødegaardot komoly összegekért, miközben nem kaptak lehetőséget a pályán. A gazdasági válság és a várható személyi változások miatt nagy valószínűséggel egy nagyon nehéz időszak vár a Real Madridra, és egyelőre nem tudni, hogy képesek lesznek-e egy ütőképes csapatot pályára állítani a jövőben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések