Hirdessen itt

A magyar kormány nem tartja jelentősen drágábbnak a kínai vakcinákat


Szó esett a vakcinák áráról is, miután a pletykák szerint a kínai oltóanyag jóval költségesebb, mint a nyugatiak.


Mint azt ma megtudhattuk, még legalább 30 napig érvényben maradnak a korlátozások Magyarországon, ami senki számára nem okozhat meglepetést, főként amiatt, hogy egyelőre nincs meg a kellő vakcinamennyiség a tömeges oltásokhoz.

Az azonban biztató, hogy a kormány minden olyan vakcinát be fog szerezni, amik egyrészt engedélyt kaptak, illetve több mint egymillió embert beoltottak vele. Ezzel lényegesen felgyorsulhat a folyamat.

További jó hír, hogy a kínai vakcinából a következő hónapban egy 500 000-es vakcinaszállítmány futhat be, ami 250 000 ember beoltására elegendő. Ez lehet a kulcsa annak, hogy később enyhítsenek a korlátozásokon, miközben az éttermek majd az elsők között nyithatnak újra.

A kormányinfón a kérdések között szerepelt az is, hogy mennyibe kerülnek a kínai vakcinák, mivel a hírek, pletykál szerint azok jóval drágábbak, mint a nyugati társaik. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter elmondta, ugyan még nem írták alá a szerződést, nem gondolják azt, hogy a kínai vakcinák jóval drágábbak lennének.

A miniszter szerint nem igaz, hogy a kínai oltóanyag lényegesen drágább, mint a nyugati készítmények. „A Pfizer például egy kifejezetten drága vakcina, az AstraZeneca ennél lényegesen olcsóbb.”

„Nem hiszem, hogy a Pfizertől nagymértékben eltérne a kínai vakcina ára, különösen nem fölfelé.”- tisztázta a kérdést és a pletykákat a magyar miniszter.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések