Az encsi idős otthonban élő asszonynak pozitív lett a tesztje, de a jellemző tünetek messze elkerülték őt.


Amióta életünk részévé vált a koronavírus-fertőzés, minden nap csak azt hallani, hogy a legveszélyeztetettebb az idősebb korosztály.

Erre az állításra cáfol rá némileg az encsi idősotthonban élő 105 éves Varga Pálné, aki észre sem vette, hogy elkapta a fertőzést. Ugyan pozitív lett a koronavírus-tesztje, de a fertőzés jellemző tüneteit nem produkálta - írta cikkében a borsonline.hu.

Hozzátéve, hogy életében először októberben volt kórházban, mert félrenyelt valamit, ráijesztve ezzel egész családjára.


"Soha életében nem volt kór­házban, de októberben félrenyelt valamit, ezért rohammentővel kellett bevinni. Na­gyon rosszul tűrte, és megviselte, ezért a kérésemre egy nap után vissza is vitték. Azóta csak pépeset szabad neki enni. Augusztusban még itt nyaralt nálunk, de amióta a vírus megjelent, nem tud annyit mozogni. A félrenyelése óta sokat romlott az állapota, de még mindig na­gyon jó kedélyű. Mentálisan szerencsére nagyon jó állapotban van, vasárnap is végigsorolta a gyermekeinek a nevét, amikor beszéltem vele telefonon – mesélte a Borsnak Laczkó Emilné Magdolna, az idős asszony 72 éves lánya.

Magdus néninek nagyon erős immunrendszere van.

"Na­gyon megijedtünk, amikor el­kapta a koronavírust, de szerencsére ő ezzel a kórral is megbirkózott. Semmilyen tünet nem jelentkezett nála, még láza sem volt" - tette hozzá a lánya.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek