5 motivációs ötlet a fogyókúrához, hogy többé ne bűnözz


A fogyással az a helyzet, hogy a kellő motiváció csak ideig-óráig van meg a fogynivágyókban, aztán az hajlamos eléggé alábbhagyni. Ezekre az esetekre fel kell készülnöd, és orvosolnod kell őket, ha mostmár TÉNYLEG meg akarsz szabadulni a feleslegtől, és TÉNYLEG szeretnéd elérni az álomalakod. Ha TÉNYLEG így van, olvass tovább!

 

Határozd meg, miért akarsz lefogyni

Méghozzá pontosan, kerek mondatokban. Nagyon fontos, hogy tudd, miért csinálod mindezt. Szeretnél elégedettebb lenni magaddal? Szeretnél kisebb ruhaméretet hordani? Az egészségedért teszed? Nincs rossz válasz! A lényeg, hogy határozd meg, és ami még fontosabb, írd is le azt a bizonyos mondatot, hogy aztán újra és újra elolvashasd, emlékeztetve magad arra, miért vágtál bele ebbe az egészbe.

Állíts fel reális elvárásokat

Ha túl gyorsan túl sokat akarsz fogyni, az igen kockázatos. Nem csak egészségtelen, de ha a kilók mégsem úgy mennének lefele, ahogy azt elképzelted, könnyedén csalódottá válhatsz, és felhagyhatsz az egésszel. Legyen a fogyás egy hosszú távú cél, ne akarj heti 0,5 – 1 kg-nál többet leadni.

Legyenek köztes céljaid

Ha 10 kg-tól akarsz megszabadulni egy bizonyos dátumig, az egy nagyszerű cél, de érdemes alcélokat és beiktatni a folyamatba, hogy mindig legyen sikerélményed. Legyen köztes cél a bevitt zöldségmennyiség növelése, vagy a heti háromszori mozgás. Amikor sikerül elérned ezeket, újra és újra lendületet kapsz majd.

Vezess fogyási naplót

Hogy pontosan lásd, mi történik veled. A legjobb az, ha táplálkozási és edzés naplót is vezetsz, dokumentálod a súlyod napról napra, és heti 1 alkalommal leméred a centikben való változást, valamint készítesz magadról egy fotót mindig ugyanabban a helyzetben. Most talán soknak tűnhet ez, de hidd el, elképesztő módon segítheti a fogyásodat, ráadásul újra és újra feltöltődsz majd egy jó nagy adag motivációval, ha látod magadon a változást.

Ünnepeld meg a sikereket

Na nem egy nagy tábla csokival, vagy egy szelet sütivel. Ha sikerül valamilyen részcélt elérned, jutalmad meg magad nyugodtan. Legyen ez egy új futócipő megvásárlása, egy mozi a pároddal, vagy egy szép manikűr. A lényeg, hogy semmiképpen sem olyasmivel ünnepelj, ami keresztbevágja az egész fogyókúrádat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések