A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó Péter: Fontos, hogy az utókor is megismerje a kommunizmus valódi arcát


A Facebookon hívta fel a figyelmet a külügyminiszter a kommunizmus veszélyeire:


„Kiábrándító látni azokat a nemzetközi politikai törekvéseket, melyek a kommunizmus bűneinek relativizálására és a kommunista ideológia képviselőinek mentegetésére irányulnak.

Kommunista diktatúrák emberek tízmillióit gyilkolták le, nyomorították meg vagy tették tönkre az életüket. Ezeket a bűnöket nem szabad feledni és nem szabad hagyni azok mentegetését sem.

Fontos, hogy az utókor is megismerje a kommunizmus valódi arcát és méltó emléket állítson az áldozatoknak. Ezért hozta létre 27 évvel ezelőtt az Egyesült Államok Kongresszusa a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítványt, melynek célja, hogy egy múzeumot és egy kutatóközpontot építsen fel Washington szívében.

A héten aláírtuk azt a szerződést, melynek értelmében a magyar kormány 10 millió dollárral járul hozzá ezen terv megvalósításához.

A lengyel és magyar történelmi emlékezet közösségét mutatja az a tény, hogy a lengyel kormány is komoly összeget ajánlott fel.

Mi, magyarok, a szabadság népe fontosnak tartjuk, hogy hozzájáruljunk ahhoz, hogy a szabadság földjén is legyen egy hely, amely folyamatosan emlékeztet mindenkit arra, hogy a kommunista rezsimek világszerte sok tízmillió ember haláláért felelősek.”


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések