Egy kis változtatás, és teljesen más ízű lesz a krumplipüré. Ennek az állaga is tökéletes.
Ha különleges köretre vágysz, így készítsd el legközelebb a krumplipürét! Még jobban ízlik majd mindenkinek. A szuper izgalmas változat parmezán sajttal, zöldfűszerrel minden igényt kielégít, ráadásul hihetetlenül krémes. A petrezselyem, a rozmaring vagy a bazsalikom is illik a krumplihoz. Remek kísérője különféle sült húsoknak, zöldségeknek.
Hozzávalók 4 személyre:
* 1 kg krumpli
* 5 dkg vaj
* 5 dkg parmezán
* 3 dl tej
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 teáskanál aprított zöldfűszer
* só
* szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és vágd vékony karikákra vagy kisebb kockákra. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és dobj hozzá sót. Főzd meg 15-20 perc alatt. Amikor puha, vedd le a tűzről, szűrd le, és melegen törd össze. Öntsd hozzá a tejet, add hozzá a puha vajat, a zúzott fokhagymát, ízesítsd sóval és szerecsendióval. Botmixerrel keverd jó krémesre. Végül add hozzá a zöldfűszereket, és szórd meg reszelt parmezánnal.
0 Megjegyzések