A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Parmezános, zöldfűszeres krumplipüré: dobd fel kicsit a kedvenc köretet


Egy kis változtatás, és teljesen más ízű lesz a krumplipüré. Ennek az állaga is tökéletes.

Ha különleges köretre vágysz, így készítsd el legközelebb a krumplipürét! Még jobban ízlik majd mindenkinek. A szuper izgalmas változat parmezán sajttal, zöldfűszerrel minden igényt kielégít, ráadásul hihetetlenül krémes. A petrezselyem, a rozmaring vagy a bazsalikom is illik a krumplihoz. Remek kísérője különféle sült húsoknak, zöldségeknek.

 

Hozzávalók 4 személyre:

* 1 kg krumpli

* 5 dkg vaj

* 5 dkg parmezán

* 3 dl tej

* 2 gerezd fokhagyma

* 2 teáskanál aprított zöldfűszer

* só

* szerecsendió

 

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd vékony karikákra vagy kisebb kockákra. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és dobj hozzá sót. Főzd meg 15-20 perc alatt. Amikor puha, vedd le a tűzről, szűrd le, és melegen törd össze. Öntsd hozzá a tejet, add hozzá a puha vajat, a zúzott fokhagymát, ízesítsd sóval és szerecsendióval. Botmixerrel keverd jó krémesre. Végül add hozzá a zöldfűszereket, és szórd meg reszelt parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések