A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymával sült, fűszeres krumpli: kívül jó ropogós


Nem kell több kifogás, ha sült krumplit kíván a család! Ez nem tocsog az olajban.

A sült krumpli a legolcsóbb és legfinomabb köretek egyike. Ha bőséges olajban sütöd, nagyon megszívja magát, épp ezért jobb megoldás, ha sütőbe teszed. Tálalhatod aztán mindenféle hússal, esetleg mártogasd a legkülönbözőbb szószakba, és ropogtasd kedvedre egy film vagy baráti beszélgetés közben!

 

Hozzávalók 4 személyre:

* 1 kg krumpli

* 1 fej fokhagyma

* 5 evőkanál olívaolaj

* 1 ág kakukkfű

* só

* bors

 

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg alaposan, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Ha nem túl vastag és csúnya a héja, akkor akár rajta is hagyhatod. Vágd fel nagyobb hasábokra, rakd egy tálba, locsold meg olívaolajjal, sózd és borsozd, majd kézzel jól forgasd össze. Egy tepsit bélelj kis sütőpapírral, és rendezd el rajta a krumpliszeleteket. Rakj melléjük fokhagymagerezdeket és kakukkfüvet is.

Dugd a tepsit a sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig. Többször forgasd át a hasábokat, hogy mindenhol egyformán puhuljanak és piruljanak. Süsd addig, amíg belül puha, kívül ropogós nem lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések