Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Narancsos, mákos kevert süti: sziruppal leöntve nem szárad ki


Az egyszerű narancsos, mákos kevert sütit a tetejére kerülő szirup még különlegesebbé teszi.

A narancs és a mák önmagában is mennyei párosítás, kevert sütibe is tökéletesek együtt. Remekül harmonizál velük az aszalt sárgabarack és a roppanós, durvára vágott dió. Ha nincs kenyérformád, bármilyen tepsiben sütheted ezt az édességet.

Hozzávalók:

A tésztához
*  25 dkg liszt
*  15 dkg cukor
*  14 dkg tejföl
*  12 dkg vaj
*  10 dkg aszalt sárgabarack
*  5 dkg mák
*  3 db tojás
*  2 teáskanál sütőpor
*  2 evőkanál dióbél
*  1 csomag vaníliás cukor
*  1 db narancs

A sziruphoz
*  20 dkg kristálycukor
*  2.5 dl víz

Elkészítés:

A diót és a sárgabarackot aprítsd fel, a mákot daráld meg, a vajat olvaszd fel. Egy tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, add hozzá a tejfölt, a narancs reszelt héját és kifacsart levét, majd csorgasd hozzá az olvasztott vajat.

Egy másik tálban keverd össze a mákot, a lisztet, a sütőport, a felaprított diót és az aszalt sárgabarackot. A száraz hozzávalókat óvatos mozdulatokkal dolgozd a tojásos masszához. Egy kenyérformát vagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a tésztát, told előmelegített sütőbe, és süsd 40-45 percig, amíg a beleszúrt tűre nem ragad rá.

Amíg a desszert sül, készítsd el a szirupot. Helyezd a cukrot egy vastagabb aljú lábosba, öntsd rá a vizet, és kezdd el együtt forralni. Folyamatosan kevergesd addig, amíg a cukor fel nem olvad. Ekkor vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ha a tészta kisült, egyenletesen oszd el a tetején, és megszórhatod még narancshéjjal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések