A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni lila hagymás krumplisaláta: jól behűtve az igazi


A lila hagymás krumplisalátát köretként és savanyúságként is kínálhatod, így érdemes beiktatni az ünnepi menübe.

Sült, rántott húsok és halak mellé kifejezetten jól jön egy ízletes krumplisaláta. A rengeteg változat közül talán legtöbbször a hagyományos lila hagymás, ecetes változat kerül az asztalra. A legjobb választás hozzá a kifliburgonya, de arra ügyelj, hogy semmiképpen se szétfövő krumplit válassz.

 

Hozzávalók:

* 1 kg krumpli

* 2 db közepes lila hagyma

* 5 dl víz

* 4 evőkanál ecet

* 3 evőkanál cukor

* 1 csipet só

* bors

 

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, és héjában, sós vízben főzd meg 20-25 perc alatt. Amikor puha, öntsd le róla a vizet, és pucold meg. Amikor kihűl, vágd karikákra. A lila hagymát is hámozd meg, és szeleteld fel. A vizet keverd össze a cukorral és az ecettel. Kóstold meg, ha kell, rakj még hozzá cukrot.

Rendezd egy tálba a krumplit, a lila hagymát, sózd, borsozd, majd öntsd rá a vizet. Óvatosan forgasd össze, hogy a krumpli ne törjön össze. A tetejére szórhatsz petrezselymet vagy snidlinget. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy az ízek összeérjenek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések