A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi ravioli kolbászos-gombás feltéttel: a tésztát is elkészítheted otthon


Az olaszok töltött tésztája, a ravioli kolbászos-gombás feltéttel igazán izgalmas. A belsejébe pedig sajtot is rejthetsz.

Ha szereted az olasz tésztaételeket, mindenképpen próbálkozz meg a ravioli elkészítésével is. A kis töltött párnácskák egyáltalán nem olyan bonyolultak, mint amilyennek elsőre tűnnek. A hozzávalókon kívül csupán egy jó nagy gyúródeszka és egy derelyevágó kell hozzájuk. Ezt a tésztamennyiséget több részletben tudod kifőzni.

Hozzávalók:

* 40 dkg liszt

* 15 dkg füstölt sajt

* 4 db tojás

* 1 teáskanál olaj

* só

* 25 dkg gomba

* 20 dkg kolbász

* 8 dkg sajt

* 1 db vöröshagyma

* 1 dl tejszín

* 1 szál rozmaring

* 1 teáskanál mustár

* olaj

* só

* bors

 

Elkészítés:

Először a raviolit készítsd el. Kockázd fel a sajtot a töltelékhez. A tojást, a lisztet, az olajat és a csipet sót gyúrd össze. Viszonylag puha tésztát kell kapnod, de ügyelj arra, hogy ne legyen ragacsos. Ha túl kemény, kevés vízzel lágyíthatod. Alaposan dolgozd össze, és pihentesd a hűtőben fél órát.

Ezt követően lisztezett felületen nyújtófával nyújtsd jó vékonyra, és késsel vágd ketté. Az egyik tésztadarabon helyezd el a sajtkockákat egymástól két centiméter távolságra, majd takard le a másik tésztacsíkkal. Éles késsel vagy derelyevágóval vágd fel. A széleket jól nyomkodd össze, nehogy szétnyíljon a tészta. Lobogó, sós vízben főzd ki 10 perc alatt, végül szűrd le. A tészta főzővizét ne öntsd ki.

A gombás-kolbászos raguhoz vágd apróra a hagymát, és az olajon párold üvegesre. A gombát szeleteld fel, a kolbászt karikázd fel. Dobd a megpárolt hagymára, óvatosan sózd, őrölj rá színes borsot, és tépkedd rá a rozmaringleveleket. Ha megpirulnak, öntsd le tejszínnel, adj hozzá mustárt, ízlés szerint hígítsd a tészta főzővizével, és forrald össze az egészet. Végül keverj hozzá reszelt sajtot. Öntsd le vele a tésztát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések