A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így szervezné meg a magyar kormány a tömeges oltást: a 60 éven felüliek levelet kaphatnak a tudnivalókról


Mobilapplikáció segítheti a tömeges oltás megszervezését és lebonyolítását, az idősebbeket pedig levélben értesítenék a tudnivalókról.


A Ripost értesülései szerint a kormány egy ingyenes alkalmazáson keresztül mérné fel az igényeket az oltásra, megkönnyítve így a procedúrát.

A lap szerint a 60 évnél idősebbeket levélben tájékoztatják majd a védőoltással kapcsolatos tudnivalókról. A címzettek maguk dönthetnek arról, kívánnak-e vele élni – ahogy Szlávik János korábban bejelentette, a vakcina önkéntes alapú és ingyenes lesz.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban elmondta, hazánkban csak bevizsgált, hatékonynak bizonyult és biztonságos oltást kaphatnak a magyarok.

„Magyarországon a hatályos jogszabályok alapján csak az illetékes hatóságok által megvizsgált és engedélyezett oltóanyagot lehet beadni. Világos eljárásrend alapján vizsgálják meg a mintákat, majd döntenek arról, használható-e az adott vakcina Magyarországon vagy sem” – közölte Szijjártó.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések