A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így készíthetjük el egyszerűen sokak kedvencét, a sajtos rudat


Sajtimádók természetesen még több reszelt sajtot gyúrhatnak a tésztába. A végeredmény egyszerűen mennyei lesz!


Hozzávalók kb. 50 darabhoz

A tésztához
1 dl tejföl
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
15 dkg zsír
20 dkg vaj
2 tojássárga
15 dkg reszelt sajt

A tetejére
1 tojás
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

1. A tésztához a tejfölben elkeverjük a cukrot és 1 tk. sót. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, amíg mindkettő felolvad. Ekkor levesszük a tűzről, belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk és hagyjuk felfutni.

2. A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, valamint a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a felfutott élesztős keveréket is. A tésztát alaposan összedolgozzuk, majd elkeverjük benne a sajtot és bedagasztjuk. A tésztát cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk és néhány órára vagy egy teljes éjszakára hűtőbe helyezzük.

3. A sütőt 190 °C-ra melegítjük elő, egy tepsit pedig sütőpapírral bélelünk. Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Kisebb rudakra szeljük, amiket az előkészített tepsibe sorakoztatunk.

4. A rudakat az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha szükséges, a tepsit lefedjük. Amikor kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések