Hirdessen itt

A Szájer-ügy csak a kezdet? Hatalmas kavarás mehet a háttérben a botrány kapcsán


Még mindig nem tudni, Szájer József mellett milyen politikusok vettek még részt a brüsszeli szexpartin. A titkosszolgálatok módszereire emlékeztet a botrány kirobbantása.


Rengeteg a nyitott kérdés Szájer József botránya kapcsán, és erősödnek azok a feltételezések, amelyek szerint nem egy egyszerű rendőrségi razzia indította el az események láncolatát. A sort Vona Gábor nyitotta, aki Facebook-posztjában ezt írta: „Szinte biztos vagyok benne, hogy az uniós vétó körüli botrány miatt vadászta le valamelyik (német?) titkosszolgálat Orbán brüsszeli parancsnokát”.

A Jobbik volt elnöke szerint minden bizonnyal nem ez volt az első ilyen „házibuli”, kérdés, miért éppen most derült ki – alaposan lerontva a lengyel–magyar páros tárgyalási pozícióit Brüsszelben.

A HVG cikke szerint is lehetnek a Szájer-ügyben ügyben arra utaló jelek, hogy a pénteki razziát valamilyen titkosszolgálati művelet kísérte. Szájer mozgását könnyedén le lehetett követni, és egy névtelen bejelentés már elég is lehetett ahhoz, hogy a rendőrség akcióba lépjen. Az is furcsa, hogy Szájer személye gyorsan beazonosíthatóvá vált, miközben az állítólagos szexpartin több diplomata is jelen volt, akikről egyelőre semmi sem szivárgott ki. Egyes források lengyel politikus érintettségét is jelezték, de ezt a belga ügyészség cáfolta.

A cikk szerzője, Dezső András szerint – bár egyelőre minden puszta spekuláció – nem lehet kizárni valamelyik ország titkosszolgálatának szerepét az ügyben, mivel ezek a módszerek szerepelnek a szolgálatok eszköztárában. Az összeesküvés-elméleteket erősítheti, hogy éppen a vétóról szó politikai csatározások csúcspontján robbant a botrány, amikor sok ország érdekében állhat a Fidesz és az Orbán-kormány hiteltelenítése.

Ugyanezt a kérdést tette fel Facebook-posztjában Pulai András, a Publicus Intézet elemzője is:

Hangosan gondolkodom. 1) Valószínűleg nem ez az első ilyen parti Brüsszelben. 2) Valószínűleg, az évek során több...

Közzétette: Pulai András – 2020. december 1., kedd


„Ha sok fontos ember van ott, miért csak a Fidesz legfontosabb politikusa lett (eddig) körülírva?”

Az elemző szerint valószínűleg nem ez az első ilyen parti Brüsszelben, és több tucat, ha nem több száz képviselő és diplomata vehetett részt ilyeneken.

„A Brüsszelben amúgy is különösen aktív szolgálatok és egyéb releváns szervek minden bizonnyal régóta tudtak róla” – írta a baloldali elemző.

Pulai András szerint lehet, hogy amit ma látunk, egy olyan politikai csata része, aminek van egy másik, ennél nagyobb és fontosabb színtere.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések