A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöldséges-sajtos göngyölt csirkemell: ropogós bundában a legfinomabb


A mindenféle zöldséggel töltött, göngyölt csirkemellet egyáltalán nem olyan bonyolult elkészíteni, ropogós bundában pedig különösen finom fogás.


Ha feldobnád valamivel a szokásos vasárnapi rántott húsos menüt, a zöldséges-sajtos göngyölt csirkemell ideális választás. Mindenki szereti a panírozott húsételeket, kis sárgarépával, zöldborsóval, zöldbabbal és sok-sok krémesre olvadt sajttal megbolondítva pedig különösen ínycsiklandozó főételt készíthetsz.

Hozzávalók:

* 2 db csirkemellfilé
* 15 dkg trappista sajt
* 5 dkg vaj
* 5 dkg zöldborsó
* 5 dkg zöldbab
* 5 evőkanál zsemlemorzsa
* 4 dkg liszt
* 3 db tojás
* 1 db sárgarépa
* 1 kis doboz morzsolt kukorica
* só
* bors
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, vágd nagyobb szeletekre, és enyhén klopfold ki. Sózd, borsozd, és tedd félre. A sárgarépát pucold meg, és szeleteld fel, a zöldborsót és a zöldbabot is készítsd elő. A konzerv morzsolt kukoricát csepegtesd le. Kevés sós vízben párold puhára a zöldségkeveréket, majd szűrd le.

Amíg hűl, a sajtot reszeld le. Egy tálban keverd össze a kihűlt zöldséget a sajttal és a vajjal, majd a keveréket egyenlően oszd el a csirkemellszeleteken. Tekerd fel szorosan, és a hús mindkét végét tűzd össze hústűvel vagy fogpiszkálóval.

Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat. A hústekercseket panírozd be lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, és süsd aranybarnára. Tálalás előtt távolítsd el a hústűt vagy a fogpiszkálót.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések