A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vaníliás krémmel töltött kókusztekercs: sütni sem kell ezt a mennyi desszertet


Még finomabb lesz a retró kókusztekercs, ha nem a hagyományos krémmel töltöd meg, hanem pudinggal is feldobod.


Sok családban nem múlhatnak el nagyobb ünnepek kókusz- vagyis keksztekercs nélkül. A retró édesség nagy előnye, hogy sütni sem kell. Arra ügyelj csak, hogy a kekszes massza ne legyen túl lágy. Ha az eredeti változatot nagyon édesnek vagy vajasnak találod, próbáld ki vaníliás, pudingos krémmel! Ebből az adagból két rudat készíthetsz.

Hozzávalók:

A tésztához
*  25 dkg darált keksz
*  10 dkg porcukor
*  1 dl fekete kávé
*  1 evőkanál rum
*  2 evőkanál kakaópor

A krémhez
*  10 dkg vaj
*  12 dkg cukor
*  2.5 dl tej
*  2 evőkanál kókuszreszelék
*  1 csomag vaníliás cukor
*  1 csomag vaníliás puding

Elkészítés:

A töltelékhez a tejet dolgozd csomómentesre a pudingporral, két evőkanál cukorral, és főzd sűrűre. Közben kevergesd, nehogy leégjen. Ha kész, húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. A puha vajat habosítsd a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel, majd forgasd össze a pudinggal, és dolgozd simára a masszát.

A darált kekszet szórd egy tálba, add hozzá a cukrot, a kakaót, a rumot, a kávét, és jól gyúrd össze. Amennyiben szükséges, lazíts még a masszán kevés tejjel. Tedd át egy nagyobb sütőpapírra, majd nyújtsd ki fél centi vastagra. Kend rá a krémet, és a papír segítségével tekerd fel. Rakd a hűtőbe legalább egy-két órára, és csak közvetlenül tálalás előtt vágd fel a tésztát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések