A régi kedvenc kókuszgolyót kicsit másként, sokkal egészségesebben is elkészítheted. A megújult változatban jóval kevesebb a kalória.
Kicsik és nagyok nagy kedvence, a kókuszgolyó legtöbbször darált kekszből készül. Pedig sokkal egészségesebb, ha alapnak datolyát választasz. Az édesség nagy előnye még, hogy nem kell sütni. Ráadásul tökéletes kezdőknek, de a kókuszgolyó olyan finom, hogy még gasztroajándéknak is kitűnő.
Hozzávalók:
* 1.5 bögre datolya
* 1 bögre mandula
* 0.5 bögre kakaó
* 0.5 bögre kókusz
* vaníliaaroma
* 1 csipet só
Elkészítés:
A datolyát magozd ki, áztasd meleg vízbe fél órára, hogy kicsit megpuhuljon. Csepegtesd le, majd a mandulával együtt tedd késes robotgépbe, és dolgozd össze. Add hozzá a kakaót, a sót és a vaníliát, majd keverd össze. Egynemű masszát kell kapnod. Ha túl sűrű, akkor önts hozzá a datolya áztatóvízéből, vagy tégy hozzá kevés kókuszolajat. Akkor jó, ha kicsit ragacsos a keverék. Nedves kézzel formázz a masszából tetszőleges nagyságú golyókat. Forgasd kókuszreszelékbe, és tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések