A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újra erőre kaphat a pusztító Eta hurrikán


Már eddig is óriási károkat okozott az Eta hurrikán Közép-Amerikában. Guatemalában 70-en meghaltak a vihar okozta áradásokban és földcsuszamlásokban, Puerto Barrios városa pedig vízben áll. Meteorológusok szerint, ha a hurrikán kiér a Karib-tengerre, újra erőre kaphat.


A felhőszakadásokkal járó vihar - amelynek széllökései elérték az óránkénti 235 kilométeres sebességet - először Nicaraguára csapott le még kedden, majd gyengülve Honduras felé haladt. Eddig legkevesebb 70 halálos áldozata van, közülük félszázan Guatemalában vesztették életüket áradás vagy földcsuszamlás miatt. Puerto Barrios városa tíz óra alatt egy hónapnyi esőt kapott, a 100 ezer fős település 60 százaléka víz alatt áll.

Mind Guatemalában, mind Hondurasban a lakosok közül sokan háztetőkre menekültek, fákra másztak fel az árvíz miatt. Mentésük helikopterekkel, motorcsónakokkal folyik.

Panama és Costa Rica is megszenvedi az Etát. Az előbbiben öten haltak meg az időjárás miatt, ketten pedig eltűntek, az utóbbiban egy házaspár halt meg, mert házukat betemette a sár.

Az Eta keddhez képest - az útjába kerülő hegyvonulatoknak köszönhetőn - gyengült ugyan, de a Karib-tengerre kiérve az előrejelzések szerint pénteken ismét erőre kap.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések