A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Torghelle Sándor: Engem minden Budapesthez köt


Alighogy bejelentette a visszavonulását, Torghelle Sándor csatlakozott a III. Kerületi TVE stábjához.


Az NB III Nyugati csoportjának éllovasának új sportkoordinátoraként, Torghelle Sándornak a feladata támogatni a szakmai stáb és Szabó Bence sportigazgató munkáját.

Gyűjti és hasznosítja is a tapasztalatokat
– Izgalmas és érdekes, sokrétű a munkám. Az első csapat keretének kialakításából éppúgy kiveszem a részem, mint az utánpótlás-játékosok beépítéséből. Mindebben a kapcsolatrendszeremen túl a külföldön is megszerzett tapasztalataim segítenek. Én pedig belekóstolhatok, hogyan épül föl, hogyan működik a klub. Sosem beszéltem mellé, most sem titkolom: még nem kristályosodott ki, hogy később milyen területen akarok dolgozni a futballban. Ez a munka számomra is tapasztalatszerzés. Tisztább képet kaphatok arról, hogy merre tartsak – mondta Torghelle a Metropolnak.

Később az edzői pályára is átválthat, hiszen tavaly A-licences diplomát szerzett, és az utánpótlás-válogatottaknál folyó munkába is besegít.

Vezetőként is motivált

Sanyi a „Kerületről” elmondta: tavaly a koronavírus közbeszólt, de idén újra a feljutás a cél. Hosszú távon pedig fiatal tehetségeket építenének be a csapatba. Miután jó barátja, Czvitkovics Péter játékos-pályaedzőként segíti Kemenes Szabolcs vezetőedző munkáját, régóta figyelte a klubot. Csatárnak is hívták, de miután visszavonult, megállapodtak, hogy a menedzsment tagja lesz.

– Továbbra is ugyanúgy imádom a focit, mint gyerekkorom óta mindig, ez az életem, de az már nem adott volna százszázalékos örömöt, ha a kispadon ücsörgök vagy alacsonyabb osztályban játszom. A rám mindig is jellemző motiváció még mindig megvan bennem, csak ezentúl más területen hasznosítom – mondta Torghelle.

Fóton is tősgyökeres pesti

A 42-szeres válogatott támadó légióskodott Angliában, majd több német és görög klubban is, de idehaza szinte csak a fővárosban focizott. Pestszentlőrinciként a szomszédos Kispesten nevelkedett és a Honvédban futott be (csak izmosodni adták kölcsön Marcaliba), majd két időszakban játszott az MTK-ban, végül a Vasasban. A Videotonnál is ingázhatott otthona és Székesfehérvár között. Most pedig a nagy múltú XIX., VIII. és XIII. kerületi klubok után a III. Kerülethez szegődött.

– Ez is egy óriási hagyományokra visszatekintő, lokális klub, ahol a környékbeliek szinte mindig telt házat és jó hangulatot teremtenek a meccseken – emelte ki. – Igaz, a családommal már Fóton élek, de kis túlzással két másodpercre lakom a Budapest vége táblától. Engem minden Pesthez köt. És most már Óbudához is.

Gyerekeket tanít Juhász Rolanddal

Torghelle Sándor barátja és volt csapattársa, Juhász Roland mellett az utánpótlás-nevelésbe is belekóstolt. Tápiószentmártonban az óvodásoktól 17 éves korig nyolcvan gyerekkel foglalkoznak, de elsősorban a 14 évesnél fiatalabbak fejlesztése a céljuk. Sanyi itt edzéseket vezet és a klub háttérmunkájából is kiveszi a részét.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések