A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi, roppanós amaretti: az olaszok isteni mandulás macaronja


Az olasz családok hétköznapi, kedvenc édességét, az amarettit akár te is elkészítheted, és még liszt sincs benne.


Az amaretti isteni mandulás, kívül roppanós, belül ragacsos keksz, amit addig kapkodsz egymás után, amíg el nem fogy a tálról. Ételérzékenyeknek és családtagjaiknak külön öröm, hogy az eredeti amaretti gluténmentes. Itt tehát az újabb bizonyíték arra, hogy a liszt nélkül készült sütemény önmagában is teljes értékű finomság lehet. Az anyagok összeállítása után a tésztát néhány órát pihentesd a hűtőben.

Hozzávalók:

* 30 dkg darált mandula
* 30 dkg porcukor
* 4 db tojásfehérje
* 3 teáskanál Amaretto likőr
* 0.5 teáskanál vaníliaaroma
* 0.5 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A tojásfehérjéket robotgéppel verd kemény habbá, közben add hozzá a likőrt és a vaníliaaromát. Egy másik tálban vegyítsd a darált mandulát, a porcukrot és a fahéjat. Fakanállal, óvatos mozdulatokkal keverd a tojásfehérjéhez. Akkor jó, ha könnyen formázható. Ha túl nedves a tészta, adj hozzá még egy kis mandulát. Hűtőben pihentesd néhány órát vagy akár egy egész éjszakát.

Ezt követően melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából halmozz teáskanálnyi gombócokat egymás mellé a tepsibe, és nedves tenyérrel kicsit lapítsd el. Süsd 12-15 percig a kekszeket, amíg a külsejük ropogósra pirul, a belsejük azonban finom ragacsos marad.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések