A libamájpástétom az egyik legfinomabb Márton-napi előétel, de bármilyen ünnepen megállja a helyét.
Libamájpástétommal biztosan jól indul a hagyományos Márton-napi ebéd vagy vacsora. Az egyszerű, de fenséges étel az édeskés tokaji aszútól még zamatosabb lesz, pihentesd benne hosszú órákon át. A pirítóson kívül remekül illik hozzá a briós vagy a kalács.
Hozzávalók:
* 40 dkg hízott libamáj
* 1.5 dl Tokaji aszú
* 1 db kisebb vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál libazsír
* só
* bors
Elkészítés:
A májat mosd meg, hártyázd le, és az ereket távolítsd el. Öntsd le annyi tokaji aszúval, amennyi ellepi, és tedd a hűtőbe legalább négy órára, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted. Sütés előtt vágd ujjnyi szeletekre. A libazsíron dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, tedd hozzá a fokhagymát, majd a májat. Párold kis lángon körülbelül 30 percig. Fontos, hogy puha maradjon, de a belseje ne legyen véres.
Tedd át konyhai robotgépbe, önts rá a zsírjából, adj hozzá sót, ha kell, még borsot, és turmixold krémes állagúra. Simítsd a májkrémet egy tálba vagy formába, a tetejére még önthetsz zsírt vagy olvasztott vajat, és hagyd megdermedni.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések