A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így zajlik a tesztelés a fővárosban felállított szűrőbuszoknál


Nagy erőkkel folyik a munka a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében felállított szűrőállomásokon is.


A múlt héten jelentették be, hogy ezentúl szűrőbuszok is közreműködnek a koronavírus-gyanús esetek tesztelésében. A szűrőbuszok korábban betegségmegelőzési célból járták az országot, a koronavírus-járvány idején azonban más feladatot kapnak és részt vesznek azok tesztelésében, akik esetében a háziorvos előírta a koronavírus-tesztet és a mentőszolgálat felvette velük a kapcsolatot.

Már javában zajlik a tesztelés a mobil szűrőállomásokon is. Azok a szűrőbuszok, amelyek korábban betegségmegelőzés...

Közzétette: Kásler Miklós – 2020. november 17., kedd


Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere Facebook oldalán osztotta meg fotók kíséretében, hogy hogyan is zajlik a munka ezeknél a szűrőpontoknál. „Már javában zajlik a tesztelés a mobil szűrőállomásokon is. Azok a szűrőbuszok, amelyek korábban betegségmegelőzés céljából járták be az országot, most az Országos Mentőszolgálat kapacitásait bővítik a fertőzésgyanús esetek szűrése tekintetében” – írta a miniszter. Hat újabb mintavételi hely állt működésbe az elmúlt napokban speciális buszok segítségével, melyeket az NNK és az Országos Mentőszolgálat telepít budapesti és Pest megyei helyszínekre. Ezeken a helyeken a háziorvosok által megrendelt járványügyi mintavétel, tesztelés történik – tudatta az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések