A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szív-és érrendszeri betegségek megelőzése: ezeket az ételeket, tápanyagokat fogyassza


Mit együnk, hogy az érfalakat rugalmasan, fiatalosan tartsuk? Milyen étrend-kiegészítő használ, ha már rozsdásodnak az ereink? Mutatjuk!


Az egészséges erek érdekében bevethetők fontos vitaminok, antioxidánsok – és ezek többnyire a recept nélkül kaphatók a patikákban. Köztük rengeteg a természetes növényi hatóanyagokat tartalmazó szer is. Gyakran az orvosi terápiát is támogatni lehet a patikában vény nélkül kapható szerekkel.

Olívaolaj

A keringési rendszer szempontjából legegészségesebb az olívaolaj alapú mediterrán étrend, amely bőven tartalmaz omega-3 zsírsavakat. Utóbbiak étrend-kiegészítőkkel pótolhatók.

C-vitamin

Az erek számára alapvető antioxidáns. Az érfalak rugalmasan tartásához járul hozzá. Csak kevés ember juttat ebből az életfontosságú vitaminból megfelelő mennyiséget a szervezetébe.

Q10

Ez a vitaminszerű anyag a szívritmus-zavarok kezelésében hasznos, de vérnyomás és az érelmeszesedés esetén is gyógyhatású. Főleg idősebb korban szükséges a pótlása.

Ginkgo biloba

Az egyik legősibb fa a földön, kivonata remek antioxidáns az érrendszer számára. Keringésjavító és agyfényesítő hatása miatt bizonyos kor felett gyakran javasolják táplálék-kiegészítőként.

Rutin

Avagy ritkábban P-vitamin a bioflavonoidok közé tartozik. Segíti a C-vitamin felszívódását, erősíti a hajszálereket.

Szőlőmag

Az erek egészsége szempontjából fontos hatóanyag, antioxidáns hatása hússzorosa a C-vitaminénak. Szőlőmagolajban vagy vénaerősítő táplálék-kiegészítőben fordul elő.
Vadgesztenye

Érfal erősítő hatása miatt előfordul szájon át szedhető étrend-kiegészítőkben és visszérkrémekben is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések