Az egyszerre édeskés és sós sütőtökös-fetás pite sokkal étvágygerjesztőbb lesz, ha muffinformában sütöd meg.
Ha van maradék sült tököd, villámgyorsan összedobod ezt a csábító pitét. Ha nincs, süsd meg a szokásos módon. A sós feta sajt különösen jól illik hozzá. A színes, csábító kosárkákat könnyű elkészíteni, jól jön egy tartalmas leves után második fogásnak vagy akár vendégvárónak, sőt vacsorára is bármikor bevethető.
Hozzávalók:
* 40 dkg sült sütőtök
* 15 dkg krémsajt
* 10 dkg feta sajt
* 10 dkg vaj
* 1 csomag réteslap
* 2 szál bazsalikom
* 1 gerezd fokhagyma
* só
* bors
Elkészítés:
A kosarakhoz a réteslapokat vágd 10 x 10 centis lapokra, majd mindegyiket kend meg olvasztott vajjal. Béleld ki három-három lapocskával a muffinforma mélyedéseit. A tésztákat kicsit elforgatva tedd egymásra. A krémsajtot keverd össze sóval, borssal, fokhagymával, és kanalazz belőle a kosárka aljába.
Rakj rá kis kockákra vágott, előre megsütött sütőtököt, morzsolj rá feta sajtot, és szórd meg bazsalikommal. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Hagyd a formában kihűlni, majd óvatosan szedd ki.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések