Ilyenkor is főzhetsz lekvárt, a sütőtök kiváló alapanyag. Naranccsal megbolondítva még zamatosabb.
A sütőtöklekvár igazi különlegesség, kenyérre, kalácsra, süteményekbe is kiváló. A klasszikus téli fűszerek, így a fahéj, a szegfűszeg, a csillagánizs igazán illenek hozzá. A cukor mennyisége a sütőtök édességétől függően változhat. Akár gasztroajándéknak is tökéletes.
Hozzávalók:
* 50 dkg sütőtök
* 60 dkg cukor
* 2 db narancs
* 1 csomag dzsemfix
* 1 teáskanál fahéj
* 1 kávéskanál szegfűszeg
* 1 kávéskanál csillagánizs
Elkészítés:
A sütőtököt vágd kisebb darabokra, 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Amikor puha, távolítsd el a héját, és törd össze villával, vagy pépesítsd botmixerrel.
Rakd egy lábosba, tedd hozzá a cukrot, a narancs frissen facsart levét, a fűszereket és a dzsemfixet. Forrald fel, és főzd forrástól számítva három-öt percig. Ha túl sűrű, önts hozzá kevés vizet. Kanalazd át sterilizált üvegekbe, szorosan zárd le, és állítsd fejre öt percre.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések