Sűrű, krémes fehérbableves: sok fokhagymával az igazi


A fehérbableves konzervből villámgyorsan elkészül. Ha húst is teszel bele, akár önálló fogásként is megállja a helyét.


A fehérbab nagyon tápláló, kalóriában szegény, jelentős mennyiségű folsavat, vasat, rostot tartalmaz, ezért is érdemes rendszeresen beilleszteni a menübe. Krémlevesnek is kitűnő alapja lehet. Húsleves helyett alaplét is használhatsz. A tejszíntől pedig finom selymes. Hússal laktatóbbá teheted, a füstölt különösen jól megy hozzá.

Hozzávalók:

* 35 dkg konzerv fehérbab
* 0.5 szál póréhagyma
* 5 dkg sajt
* 2 dl tejszín
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál zsír
* 1 l húsleves
* 1 ág kakukkfű
* 1 késhegynyi szerecsendió
* só
* bors
* petrezselyem

Elkészítés:

A konzervet csepegtesd le. A zsírt olvaszd fel, és dinszteld meg rajta az apróra vágott póréhagymát, rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Azzal is süsd egy kicsit, majd tedd hozzá a babot, öntsd fel a húslevessel vagy az alaplével. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval, és főzd puhára a babot pár perc alatt.

Húzd le a tűzről, vedd ki a kakukkfüvet, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze, és szórd bele a reszelt sajtot. Amikor elolvad, hintsd meg petrezselyemmel, és tálalhatod is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések