A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű házi babgulyás, amiben megáll a kanál: már egy tányértól jóllaksz


A sűrű babgulyás nem tartozik a gyorsan összedobható fogások közé, de mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját.


Azt mondják, a babgulyás akkor az igazi, ha olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál. Ez már nem is leves, inkább laktató egytálétel. A marhahúsnak akár három órára is szüksége lehet ahhoz, hogy megpuhuljon, és a többi íz is akkor érik össze igazán, ha lassú tűzön, hosszú ideig főzöd. Ha szárazbabot használsz, főzés előtti este áztasd be. Ha még sűrűbben szereted, készíts hozzá házi csipetkét.

Hozzávalók:

* 60 dkg marhanyak vagy marhacomb
* 60 dkg krumpli
* 30 dkg bab
* 2 szál zellerzöld
* 1 db vöröshagyma
* 2 db sárgarépa
* 2 db babérlevél
* 2 teáskanál kakukkfű
* 1 evőkanál fűszerpaprika
* 1 db fehérrépa
* 1 evőkanál sertészsír
* 1 db paprika
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 db paradicsom
* 0.5 db zeller
* 2 db babérlevél
* só
* bors
* petrezselyem

Elkészítés:

A marhahúst, a paprikát és a paradicsomot kockázd fel. A hagymát vágd apróra, és a sertészsíron párold üvegesre. Add hozzá a húst, sózd, borsozd, és pirítsd néhány percig, majd amikor kifehéredik, keverd bele a fűszerpaprikát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen, és kis lángon főzd.

Egy óra múlva add hozzá a babot, a paradicsomot, a paprikát, a kakukkfüvet, a babérleveleket és az egészben hagyott, leveles zellerszárat, illetve fokhagymagerezdet. Újabb egy óra múlva mehet hozzá a karikákra vágott sárgarépa, a fehérrépa és a zeller. A krumplit hámozd meg és kockázd fel, és add a leveshez. Főzd tovább addig, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. A végén szórd meg petrezselyemmel. Forrón, tejföllel tálald, ha szereted, csípőset is tehetsz hozzá.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések