Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű gombakrémleves sajttal és fokhagymával: laktató, és jól átmelegít


A gombakrémleveshez jól passzol a karakteresebb fokhagyma és a sajt, a tejszíntől pedig finom, selymes lesz.


Hideg téli napokon mindenkinek jólesik egy tányér meleg krémleves. A gomba kiváló alapanyag, és változatosan elkészíthető, a levessel ráadásul gyorsan végzel. Sok sajttal tálalva az igazi, ha pedig még tartalmasabbra szeretnéd, adhatsz mellé levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat is.

Hozzávalók:

*  50 dkg gomba
*  1 evőkanál vaj
*  10 dkg sajt
*  4 gerezd fokhagyma
*  1 fej vöröshagyma
*  1.5 dl tejszín
*  só
*  bors
*  petrezselyemlevél

Elkészítés:

A gombát, a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket pucold meg, és aprítsd fel. Egy lábosban olvaszd fel a vajat. Párold meg rajta a vöröshagymát, majd dobd rá a fokhagymát és a felaprított gomba nagy részét, keveset tegyél félre. Öntsd fel hat deci vízzel, sózd, borsozd, és főzd meg a gombát körülbelül 15 perc alatt. Amikor már puha, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Csorgasd hozzá a tejszínt, és forrald össze.  

A maradék gombát zsiradék nélkül pirítsd meg. A sajtot reszeld le, egyenlően oszd el a tányérokban, és merd rá a forró levest. Mindegyik adag tetejére helyezz pirított gombát és petrezselyemlevelet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések