A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spenótos brokkolikrémleves: lágy, selymes és vakítóan zöld


Általában szeretem az egyszereplős leveseket, itt viszont annyira jól működik a két zöldség együtt, hogy megéri kivételt tenni.


A krémlevesek készítésénél eddig nem szerettem több alapanyagot kombinálni, csak ha konkrét céllal történt a dolog: ha a zeller ízét tompította a körte, például. Ebben a krémlevesben viszont minden szempontból tökéletesen egészíti ki egymást a spenót és a brokkoli. Fokozzák egymás zöld színét, a brokkoli kompenzálja a spenót állagbeli, a spenót pedig kompenzálja a brokkoli ízbeli hiányosságait. Mindkettő íze érvényesül, nem nyomják el egymást, egyszerűen együtt még jobbak.

Arról már nem is beszélve, hogy ez a leves elképesztő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és rikító színe, selymes állaga még a gyerekek körében is őrült népszerűvé teszi.

Hozzávalók:

*  1 darab póréhagyma
*  1 evőkanál olaj
*  1 evőkanál vaj
*  2 gerezd fokhagyma
*  1 kisebb fej brokkoli
*  300 gramm spenót (lehet fagyasztott)
*  só, bors
*  őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A póréhagymát felszeleteljük, és az olajjal, vajjal együtt egy lábosban melegíteni kezdjük, enyhén sózzuk, alacsony lángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd egy perc múlva a brokkolit, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Lefedve 7-10 percig pároljuk, míg kissé megpuhul, de még nem veszíti el teljesen a tartását. Ekkor hozzáadjuk a friss vagy kiolvasztott spenótot, és egyet rottyantunk az egészen. Simára turmixoljuk a levest.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések