Általában szeretem az egyszereplős leveseket, itt viszont annyira jól működik a két zöldség együtt, hogy megéri kivételt tenni.
A krémlevesek készítésénél eddig nem szerettem több alapanyagot kombinálni, csak ha konkrét céllal történt a dolog: ha a zeller ízét tompította a körte, például. Ebben a krémlevesben viszont minden szempontból tökéletesen egészíti ki egymást a spenót és a brokkoli. Fokozzák egymás zöld színét, a brokkoli kompenzálja a spenót állagbeli, a spenót pedig kompenzálja a brokkoli ízbeli hiányosságait. Mindkettő íze érvényesül, nem nyomják el egymást, egyszerűen együtt még jobbak.
Arról már nem is beszélve, hogy ez a leves elképesztő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és rikító színe, selymes állaga még a gyerekek körében is őrült népszerűvé teszi.
Hozzávalók:
* 1 darab póréhagyma* 1 evőkanál olaj
* 1 evőkanál vaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 kisebb fej brokkoli
* 300 gramm spenót (lehet fagyasztott)
* só, bors
* őrölt szerecsendió
0 Megjegyzések