Hirdessen itt

Citromos-csirkés tészta ress kelkáposztával: villámgyors téli vacsora


Picit savanykás, picit csípős, de a különlegessége mellett mégis nagyon egyszerű. A hozzávalók tökéletesen harmonizálnak egymással.


Bármi, ami tészta, az jöhet, de néha azért nem árt variálni a feltéteket és az ízeket. Régen leragadtam a bolognai, carbonara párosánál, de mára - szerencsére - már sokkal nyitottabban állok az új ízekhez és alapanyagokhoz. A citrom, a fokhagyma, a kelkáposzta és a csirkemell kombinációja például annyira tökéletes, hogy se paradicsomlevet, se tejszínt, se tojást, semmilyen szószt nem igényel a tészta.

A legszebb az egészben az - mint általában a tésztaételeknél -, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen készül, hétköznap este is összedobhatjuk, és másnapi ebédnek is ugyanolyan finom lesz, mint aznap esti vacsorának.

Hozzávalók:

*  500 gramm fussili
*  2 evőkanál vaj
*  2 gerezd fokhagyma
*  500 gramm csirkemellfilé
*  200 gramm kelkáposzta
*  2 teáskanál olasz fűszerkeverék
*  1 teáskanál chilipehely
*  2 evőkanál citromlé
*  ízlés szerint só, bors
*  40 gramm parmezán

Elkészítés:

A kelkáposztát mossuk meg, vágjuk csíkokra, majd picit sózzuk meg és tegyük félre.

A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dente-re. A tészta főzővizéből tegyünk félre fél bögrényit.

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, majd vágjuk kockákra. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat egy kis olívaolaj társaságában, majd adjuk hozzá a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, addig pirítsuk, míg teljesen ki nem fehéredik, akkor jó, ha már picit pirult.

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, keverjük át. A kelkáposztából nyomkodjuk ki a nedvességet, majd adjuk a húshoz, pár percig kevergessük, míg össze nem esik, de azért még nem teljesen puha.

Adjuk a leszűrt tésztát is az ételhez a citromlével, a fűszerekkel és a főzővízzel együtt. Keverjünk mindent alaposan össze.

Vegyük le a tűzről, szórjuk rá a reszelt parmezánt, azzal is keverjük össze. Tálalhatjuk is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések