A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rumos házi gesztenyepüré sok tejszínnel a tetején: nem akarsz többé bolti masszát venni


A tejszínhabos gesztenyepüré igazi magyar specialitás. Frissen főtt gesztenyéből igazán finom.


Az őszi, téli hónapok egyik kedvence a gesztenye, ami isteni főzve, sütve, és fantasztikusan krémes házi pürét is készíthetsz belőle. Csodás ízét a rum még jobban kiemeli. Fontos, hogy mindig nagy szemű, fényes héjú, sötét gesztenyeszemeket válogass, és otthon ne tárold túl sokáig!

Hozzávalók:

* 1 kg gesztenye
* 20 dkg cukor
* 5 dkg vaj
* 3 dl víz
* 2.5 dl tej
* 2 csomag vaníliás cukor
* 2 dl habtejszín
* 2 evőkanál rum
* 1 csipet só

Elkészítés:

A gesztenyét válogasd át. Úgy a legegyszerűbb, ha hideg vízbe dobod. Amelyik feljön a tetejére, az nagy eséllyel kukacos. Vagdosd be az ép szemek kerek felét kereszt alakban egy éles késsel, majd dobd lobogó vízbe, és főzd 30-40 percig. Szűrd le, és még melegen pucold meg, és a barna belső hártyákat is távolítsd el.

A gesztenyéket rakd egy lábosba, öntsd fel annyi tejjel, amennyi ellepi, és főzd 30 percig. A kétféle cukorból és a vízből készíts szirupot. Amikor a cukor elolvad, húzd le a tűzről. A puha gesztenyét tedd robotgépbe, add hozzá a szirupot, a sót, az olvasztott vajat és a rumot, majd pürésítsd. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Tálalás előtt krumplinyomón törd át, és frissen felvert tejszínhabbal, esetleg ízlés szerint gyümölcsökkel kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések