A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogósra sült, rozmaringos káposzta: ínyenc köret a hizlaló krumpli helyett


Ínyencek is odáig lesznek a sütőben sült káposztáért: ropogós, illatos, és a diétádba is beillesztheted.


Ha ősz és tél, akkor káposzta minden formában: hússal rakva, töltve, párolva, számtalan finomabbnál finomabb elkészítési mód közül választhatsz. Sütőben ropogósra sütve, sok fűszerrel egészen különleges köretet készíthetsz belőle pár perces munkával. Készíts mellé mártogatóst.

Hozzávalók:

* 1 db káposzta
* 5 gerezd fokhagyma
* 3 evőkanál olaj
* 2 teáskanál friss rozmaring
* 1 teáskanál só
* bors

Elkészítés:

A káposztát vágd félbe, távolítsd el a torzsáját és a külső leveleit, szeleteld két-három centi vastag cikkekre, és fektesd egy nagyobb tepsibe. Egyik oldalukat sózd, borsozd, óvatosan kend be aprított rozmaringgal és átnyomott fokhagymával elkevert olívaolajjal, majd fordítsd meg a cikkeket, és a másik oldalukat is ízesítsd.

Told a tepsit a meleg sütőbe, és süsd 180 fokon 10 percig a káposztákat, majd fordítsd meg őket, és további 10 percig pirítsd a másik oldalukat is. A zöldségek így ropogóssá válnak, és egy laktató, különleges köret lesz a végeredmény.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések