A rántott csirkeszárny különleges lesz, ha ínyenc pácban pihenteted panírozás előtt.
Ennek a ropogós rántott húsnak a titka a házi fokhagymás fűszerkeverék. A csirkeszárny rövid pácolás után kapja meg a bundát. Ha szereted, egy kis csípőssel még felturbózhatod a fűszerkeveréket. Ha megkóstolod, legközelebb is így fogod majd elkészíteni.
Hozzávalók:
* 1 kg csirkeszárny
* 2 evőkanál olaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 mokkáskanál kömény
* só
* bors
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 10 dkg liszt
* 3 db tojás
* olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat mosd meg, tisztítsd meg, és itasd le róluk a nedvességet. A forgónál vágd ketté, és sózd be. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a borssal, a köménnyel, és a kezeddel masszírozd bele a húsba. Lefedve pácold legalább 30 percig.
Ezt követően panírozd be a csirkét a szokásos módon. Forgasd meg előbb a lisztben, majd a villával felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne ropogósra a húst. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések