Kóstoltad már a brokkolit panírban sütve? Bármelyik rántott zöldséggel felveszi a versenyt.
A karfiol, a cukkini, a padlizsán gyakran kerül rántva az asztalra, a brokkolit viszont kevésbé szoktuk panírozni. Ha szereted az egészséges zöldséget, feltétlenül adj neki esélyt bundázva is. Akár olajban, akár tepsiben is megsütheted. Kínálj hozzá mártogatóst, jól megy a zöldséghez.
Hozzávalók:
* 1 fej brokkoli
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 10 dkg liszt
* 1 teáskanál ételízesítő
* 2 db tojás
* 1 kávéskanál fokhagymás só
* só
* bors
* olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, rakj bele egy evőkanál sót és ételízesítőt. Amikor lobog, tedd bele a rózsákra szedett brokkolit, és főzd öt percig. Szűrd le, majd csepegtesd le.
Készíts elő mindent a panírozáshoz. Rakd egy tálba a lisztet, egy másik edénybe a tojást, a harmadikba pedig a fokhagymás sóval, borssal elkevert zsemlemorzsát. Forgasd meg mindegyikben a brokkolikat. Egy lábosban forrósíts olajat, tedd bele a bundázott zöldséget, és süsd szép pirosra minden oldalát. Csepegtesd le papírtörlőn, és még melegen tálald. Tepsiben 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt sül meg.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések