A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós rántott brokkoli: fenséges, fűszeres bundában sütve


Kóstoltad már a brokkolit panírban sütve? Bármelyik rántott zöldséggel felveszi a versenyt.


A karfiol, a cukkini, a padlizsán gyakran kerül rántva az asztalra, a brokkolit viszont kevésbé szoktuk panírozni. Ha szereted az egészséges zöldséget, feltétlenül adj neki esélyt bundázva is. Akár olajban, akár tepsiben is megsütheted. Kínálj hozzá mártogatóst, jól megy a zöldséghez.

Hozzávalók:

* 1 fej brokkoli
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 10 dkg liszt
* 1 teáskanál ételízesítő
* 2 db tojás
* 1 kávéskanál fokhagymás só
* só
* bors
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, rakj bele egy evőkanál sót és ételízesítőt. Amikor lobog, tedd bele a rózsákra szedett brokkolit, és főzd öt percig. Szűrd le, majd csepegtesd le.

Készíts elő mindent a panírozáshoz. Rakd egy tálba a lisztet, egy másik edénybe a tojást, a harmadikba pedig a fokhagymás sóval, borssal elkevert zsemlemorzsát. Forgasd meg mindegyikben a brokkolikat. Egy lábosban forrósíts olajat, tedd bele a bundázott zöldséget, és süsd szép pirosra minden oldalát. Csepegtesd le papírtörlőn, és még melegen tálald. Tepsiben 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt sül meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések