A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, fahéjas bundában sült banán: jobb, mint a kínaiban


Az illatozó sült banán igazi egzotikus finomság, ami melegen, mézzel esik a legjobban.


Ha te is odavagy a kínai büfékben kapható, kívül ropogós, belül omlós, mézes sült banánért, itt az ideje, hogy otthon is elkészítsd ezt az édességet. Meglepően egyszerű és ellenállhatatlanul finom desszertet varázsolhatsz az asztalra. Ehhez a recepthez különösen jól illik az édeskés kókuszzsír. Kávé, tea mellé vagy ebéd után desszertnek is tökéletes választás.

Hozzávalók:

* 3 db banán
* 10 dkg liszt
* 1.5 dl víz
* 1 teáskanál fahéj
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 db tojás
* méz a tálaláshoz
* kókuszzsír

Elkészítés:

A banánokat hámozd meg, és vágd két egyforma darabra. Egy tálban keverd össze a tojást a fahéjjal, a lisztel és a sütőporral, majd részletekben adagold hozzá a hideg vizet. Sűrű, sima palacsintatésztát kell kapnod. Forgasd meg a banándarabokat a masszában.

Egy serpenyőben olvaszd fel a kókuszsírt. Ha már forró, tedd bele a bundázott banánokat, és nagy lángon pirítsd meg minden oldalukat. A sült banán titka a gyorsaság: így lesz a bunda ropogós, miközben a belseje puha marad. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki őket egy papírral bélelt tálra. Mivel még melegen a legfinomabb, rögtön tálald, és kínálj hozzá mézet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések