A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rettegve léptek színpadra a magyar dívák


A Kormány járványügyi intézkedései értelmében múlt szerdától újra zárva tartanak országszerte a színházak, óvva ezzel a közönséget és a művészek is a koronavírustól. Hazánk legnagyobb sztárjai a világot jelentő deszkák helyett a nappalijukban várják a járvány enyhülését.


Oszvald Marika

A színésznő múlt kedden este még színpadra állt a Hárman a padon című előadásban Veszprémben, azóta újra otthonában vészeli át a vírushelyzetet, akárcsak tavasszal.

–Mit is mondhatnék? Egyáltalán nem örülök, ahogy egyetlen művész sem, de ez a helyzet, el kell fogadni. Be kell tartanunk a védelmünkben hozott intézkedéseket, nincs más opció. Tavasszal a kertemmel foglalkoztam, most majd házimunkával kötöm le magamat. Egy biztos, nem fogok unatkozni, mindig kitalálok valami feladatot- árulta el nevetve a Kossuth-díjas színésznő.


Sasvári Sándor

A Jászai Mari-díjas színművész sokakhoz hasonlóan nehéz helyzetbe került, a színházak bezárásával ugyanis a fő bevételi forrásától esett el.

-Egyértelműen a színház az életem egyik legfontosabb pontja, minden szempontból. Emellett van egy lovardám, fiatalokat oktatok, de nem állítom, hogy könnyű a helyzetem színészi munkák nélkül. Viszont semmiképpen nem szeretnék panaszkodni: előre kell néznünk, és bízni abban, hogy átvészeljük ezt az időszakot is- mondta a Metropolnak Sasvári.


Pásztor Erzsi

A Kossuth-díjas színésznő imádja a közönségét, azonban az utóbbi időben nem érezte magát teljes biztonságban a színpadon, hiszen a különösen veszélyeztetett korcsoportba tartozik. Éppen ezért nem keseredett el, amikor kiderült, bezárnak a teátrumok.

-Már vártam, hogy újra meghozzák ezeket az intézkedéseket, mert nem éreztem jól magam a színházban. Közel volt hozzám a közönség, az emberek eleinte nem is hordták a maszkot. Azt gondolom, hogy sajnos lehetetlen megfelelőképpen fertőtleníteni a nézőteret. A Játékszínben is sorra megbetegedtek a kollégáim, én is odamentem volna játszani. Nem mindegy, hogy harminc vagy egy nyolcvannégy éves kapja el! Bármennyire is fáj, ezt tudomásul kell vennünk – fogalmazott Pásztor Erzsi.


Gregor Bernadett

A színésznő sok kollégájához képest szerencsés helyzetben van: társulati tagként ugyanis rendszeres fizetést kap.

-Nagyon vegyes érzelmeim vannak ezzel kapcsolatban. Egyrészt szerencsésnek mondhatom magam, hiszen társulati tag vagyok az Újszínházban, tehát rendelkezem egyfajta anyagi biztonsággal. A szabadúszó kollégáim sokkal nehezebb helyzetben vannak nálam, ezért nem panaszkodom- mondta el a Jászai Mari-díjas sztár, aki azt sem tagadta, kicsit fellélegzett a bejelentést követően.

–Kissé szorongva mentem be az utóbbi időben a színházba, mert mi nem állhattunk maszkban a színpadon, ez pedig veszélyes helyzet volt. Remélem, hogy hamar túl leszünk ezen az időszakon!


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések