A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Régimódi, ízes székelykáposzta: a nagy kedvenc bevált receptje


Ha a székelykáposztát sok tejföllel, füstölt hússal tálalod, mindenki megnyalja mind a tíz ujját.


Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a székelykáposzta erdélyi étel, pedig igazi pesti fogás. A legenda szerint Székely József főlevéltárosról kapta a nevét, székelygulyásként is emlegették. Ha túl sós a káposzta, öblítsd át, és nyomkodd ki. Ha elöl a bogrács, abban is megfőzheted.

Hozzávalók:

* 1 kg savanyú káposzta
* 40 dkg füstölt csülök
* 60 dkg sertéscomb
* 1 db vöröshagyma
* 2 teáskanál pirospaprika
* 4 db babérlevél
* 2 gerezd fokhagyma
* 3 dl tejföl
* só
* bors
* zsír

Elkészítés:

A húsokat mosd meg, és vágd fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, tedd hozzá a kétféle húst. Keverd hozzá a káposztát, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

Fűszerezd borssal, babérlevéllel, fokhagymával. A sóval légy óvatos, hisz a füstölt hús és a káposzta is sós lehet. Főzd puhára a húst közepes lángon körülbelül másfél-két óra alatt. Arra ügyelj, hogy ne essen szét. Tejföllel, friss kenyérrel kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések