Hirdessen itt

Rákay Philip: A Soros hálózat igenis létezik – Videó


A liberális világhálózat nem laposföld elmélet. Igenis létezik! Válaszok a legprimitívebb balos kommentelőknek. hátha megértik a szerencsétlen kihasznált pribékek…


Amikor valaki a szájára meri venni Sorost, a ballib hálózat értelmiségi megmondóemberei, politikusai és az igen aktív, ám többnyire rendkívül primitív kommenthadsereg azonnal összezár. Kánonban hánynak sugárba, védve a védhetetlent, az elmúlt évtizedek egyik legkártékonyabb figuráját: George Sorost.

Átlátszó kommunikációjuk három leggyakoribb érvét idézem, válaszolva is azokra:

„Micsoda ócska összeesküvés-elmélet, hogyan is tudna egy 90 éves ember egymaga ennyi mindent befolyásolni?”

Válasz: Soros nincs egyedül, ő a „magánállam” vezetője. Aki csupán arcot ad annak a nyílt társadalomnak nevezett szélsőliberális ideológiának, amelynek ernyője alatt világméretű politikai- és gazdasági befolyást akar szerezni minden földrészen úgy, hogy erre senkitől semmiféle felhatalmazást nem kapott. Nem szavazott rá soha senki, mégis – jól szervezett hálózatán keresztül – elképesztő érdekérvényesítő képességgel bír szinte minden országban.

„Mi az, hogy Soros-hálózat? Ilyen csak a mesében létezik!”

Válasz: Soros az elmúlt évtizedekben hatalmas pénzeket áldozott arra, hogy az egész világon egyetemeket, háttérintézményeket, nemzetközi alapítványokat, jogvédő szervezeteket, médiaközpontokat, képzési centrumokat hozzon létre, vagy akár meglévőket támogasson, ideológiai szempontból egyirányba állítva azokat.

(Csak néhány magyar vonatkozású példa: CEU, Magyar Helsinki Bizottság, Amnesty International, Társaság a Szabadságjogokért, Transparency International, Budapesti Nyílt Társadalom Intézet, Eötvös Károly Közpolitikai Intézet, 444.hu, stb.)

Ezen szervezeteket, intézményeket először ismertté tették, majd szisztematikusan kanonizálták a tevékenységüket. Mára intézményesültek, s kizárólagos hivatkozási ponttá akarják emelni őket, a liberális korszellem és véleménydiktatúra megkerülhetetlen tényezőiként. Az egész világon az ilyenekhez hasonló szellemi erőközpontokon keresztül avatkoznak be direkt, vagy indirekt módon az adott ország politikájába. Például a brüsszeli bürokrácia tagjai is ezer szállal kötődnek a hálózathoz.

„Orbán Viktor is Soros-ösztöndíjat kapott. Ne dumáljon! Szégyellje magát, hálátlan!”

Válasz: Soros a rendszerváltoztatás időszakában sem emberbaráti, sokkal inkább üzleti megfontolásból támogatta a vasfüggönyön túli országok demokratizálódási folyamatait. A fő cél már akkor is az volt: minél nagyobb befolyást szerezni az átmenet meglehetősen ingoványos politikai-, társadalmi-, gazdasági átalakulásának, a piacgazdaság megszületésének idején. Sorosék régi technikája az is, hogy folyamatosan keresik, majd ideológiai szempontból kiképzik a világhálózat működtetéséhez szükséges legtehetségesebb, saját arcukra formálható fiatalokat.

Orbán Viktor néhány hónapos ösztöndíjjal tanulhatott Oxfordban, ahogy abban az időben sok más magyar egyetemista. Valószínűleg egy tehetséges fiatalt láttak benne, aki fogékony volt a közélet ügyeivel kapcsolatban. Ki tudja, milyen tervük lehetett vele?

Egy biztos: Orbán láthatóan nem akart velük kollaborálni…

Valószínűleg ez az egyik bűne Sorosék szemében. Na és persze az, hogy nem hajlandó a teljes önfeladásra, a nemzeti érdekekről való önkéntes lemondásra, azaz a vegytiszta hazaárulásra.

Sem gazdasági, sem migrációs, sem kulturális, sem nemzetállami kérdésekben.

Úgyhogy lehet tovább őrjöngeni ostoba, sokszor arctalan liberó kommentekben, attól a tény még tény marad:

a Soros hálózat igenis létezik. Sorossal és egyszer majd nélküle is. A „magánállamok” már csak ilyenek. Akár unjuk a témát, akár nem…

A Covid-ot is unjuk, mégis valós veszélyként tekintünk rá. Már legalábbis a normálisabbak…

 
Válságos időket élünk, tombol a koronavírus, a világ józanabb részét a túlélés foglalkoztatja, de Soros György ezt a krízist arra használja, hogy újabb támadást indítson Magyarország ellen.

De miért éppen most, és miért ennyire vehemensen? Erre keresem a választ a videóban.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések