Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pihe-puha mákos kifli: élesztős, de nem kell keleszteni


Ha nincs elég időd a konyhában tüsténkedni, és hosszú ideig várni, amíg a tészta megkel, készítsd el ezt a mákos kiflit!


Ha nem sok kelt tésztát készítettél, ezzel a recepttel akkor is bátran próbálkozhatsz. Egyszerű összeállítani, és utána rögtön sütheted is a kifliket. A mákos töltelékkel nem foghatsz mellé. Ez a tészta univerzális, egy kis módosítással édes és sós ízekkel is tökéletes. Már sülés közben betölti a házat a kelt tészta csodás illata.

Hozzávalók:

A tésztához
* 35 dkg liszt
* 1 db tojás
* 2.5 dl tej
* 3 dkg élesztő
* 5 dkg olvasztott vaj
* 1 teáskanál cukor
* 1 csipet só

A töltelékhez
* 15 dkg mák
* 1 csomag vaníliás cukor
* 3 evőkanál cukor
* 1 teáskanál citromhéj
* 1.5 dl tej

A tetejére
* 1 db tojás

Elkészítés:

A töltelékhez a tejet forrald fel a kétféle cukorral, majd keverd össze a citromhéjjal és a mákkal.

A tésztához a tejet langyosítsd meg, keverd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várd meg, amíg megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a tojással, az olvasztott vajjal és a felfutott élesztővel, majd alaposan dolgozd össze a tésztát. Addig dagaszd, amíg el nem válik a kezedtől és az edény falától.

Formázz a tésztából két cipót, és nyújtsd kör alakúra. Vágd 12-12 cikkre, kanalazz mindegyikre mákos tölteléket, és a szélesebb felétől kezdve tekerd fel. Rendezd a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg felvert tojással, és 190 fokos sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt szép pirosra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések