Ne csak ecetes lében eltett savanyúságként tekints a céklára! Érdemes minél többet kihozni belőle.
A cékla tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és akkor van a szezonja, amikor már nem kapható sok friss zöldség, gyümölcs. Ráadásul főzni sem kell, így megmarad benne minden vitamin. Tartalmas előételként vagy könnyed vacsoraként egyaránt megállja a helyét.
Hozzávalók:
* 50 dkg cékla
* 1 db alma
* 2 evőkanál dió
* 3 evőkanál almaecet
* 2 evőkanál olívaolaj
* 2 teáskanál méz
* 1 csipet só
Elkészítés:
A céklát és az almát hámozd meg, majd reszeld le. Vágd durvára a diót, és száraz serpenyőben pirítsd meg, így még teltebb lesz az íze. Egy kisebb tálban keverd össze az almaecetet, az olívaolajat, a mézet és a csipet sót.
Rakd egy tálba az almát és a céklát, óvatosan keverd össze az almaecetes öntettel, és szórd meg a dióval. Érdemes pihentetni fél-egy órát, hogy az ízek összeérjenek.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések