A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Otthon fénymásoltak 500, 1000 és 10 ezer forintos címletű bankjegyeket


A pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt indult bűnügyben a Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően helybenhagyta egy dombegyházi férfi letartóztatását fenntartó elsőfokú döntést - olvasható a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményében.


A Gyulai Törvényszék a többek között társtettességben, bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntettével vádolt 29 éves férfi letartóztatását felülvizsgálta, és a kényszerintézkedést továbbra is fenntartotta. Az elsőfokú végzés ellen a terhelt szabadlábra helyezése érdekében fellebbezést jelentett be.

A vád szerint a bűnszövetségben álló férfi és társai a feladatokat egymás közt megosztva,

házilagosan fénymásoltak 500, 1000 és 10.000 forintos címletű bankjegyeket,

amelyekkel Békés megyei településeken több üzletben kíséreltek meg fizetni, részben sikerrel.

Egyébként Romániában is hamis bankjegyet hoztak forgalomba úgy, hogy abból fizették szórakozásukat, illetve azokat valódi készpénzre váltották.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében a letartóztatást fenntartó végzés helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla a Gyulai Törvényszék határozatát helybenhagyta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések