A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei kávékrémes, kakaós piskótatekercs: így nem törik, és finom puha lesz


Gyerekkorunk kedvencét, a piskótatekercset ne bolti tésztából készítsd el, a házi is lehet tökéletes! A töltelék ezúttal isteni kávékrém.


A te szívedet is gyakran a legegyszerűbb receptek dobogtatják meg? Ez a piskótatekercs a régi idők süteményeit idézi: semmi különleges hozzávaló nem kell hozzá, csupán olyan alapanyagokra lesz szükséged, amiket mindenki talál otthon a konyhában, az íze pedig a gyerekkorodba röpít vissza. Úgy lesz a tészta igazán levegős és könnyű, ha a lisztet átszitálva adod hozzá.

Hozzávalók:

A piskótához
* 5 db tojás
* 5 evőkanál cukor
* 3 evőkanál liszt
* 2 evőkanál kakaópor

A krémhez
* 20 dkg cukor
* 15 dkg vaj
* 2 evőkanál liszt
* 2 dl tej
* 2 dl kávé
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Először a piskótalapot készítsd el. A lisztet keverd össze a kakaóval. A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A fehérjét verd habbá, majd add hozzá kanalanként a cukrot, verd tovább addig, amíg a hab kemény és fényes lesz, majd még szintén robotgép segítségével egyenként keverd hozzá a tojások sárgáját. Ezután szitáld hozzá a kakaós lisztet, de ekkor a robotgépet már tedd el, egy fakanál segítségével, lassú mozdulatokkal forgasd a tojásos masszához, közben ügyelj, hogy a hab ne törjön meg.

Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, erre öntsd a tésztát. Told előmelegített sütőbe, és süsd 160 fokon nagyjából 20 percig. Akkor jó, ha a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha a piskóta kész, vedd ki a sütőből, a papír segítségével helyezd gyúródeszkára, tekerd fel, és várd meg, míg kihűl.

A krémhez főzz egy deci erős feketekávét - vagy instant is lehet, ha nincs ízesítve. A kávét forrald össze egy deci tejjel és a kétféle cukorral. A tej másik felével keverd csomómentesre a lisztet, add hozzá a forró, cukros masszához, és addig főzd, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. A vajat keverd habosra, és ehhez add a már kihűlt pépet.

Kend meg a krémmel a letekert piskótát, majd újra csavard fel, és oszd el a maradék krémet a sütemény külsején. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, majd tálalás előtt kakaóporral díszítheted.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések