A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Manfred Weber Orbán Viktort zsarolja: már kizárták volna a Fideszt, de még nem késő


Az Európai Néppárt már kizárta volna a Fideszt, ha nincs koronavírus-járvány – Manfred Weber a De Standaardban üzent a vétózó Orbán Viktornak: még nem késő, hogy megadja a jóváhagyást az EU-büdzséhez. Az EPP frakcióvezető szavaiból az is kiderül: az Európai Bíróság és a 7-es cikkelyes eljárás körül lehet a kompromisszum.


“A járvány miatt nem tudunk megbeszélést tartani a Fidesz kizárásáról, különben a döntés már megszületett volna”

– nyilatkozta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője a De Standaard holland nyelvű belga lap tegnap megjelent cikkében.

Arra a kérdésre, hogy van-e elegendő támogatás az Európai Néppártban a Fidesz kizárásához, Weber azt mondta: „Egyre közelebb állunk egy ilyen döntéshez.” De a bajor politikus még nem zárja be teljesen Orbán előtt az ajtót – teszik hozzá a cikkben, melynek részleteit az interjút készítő újságíró osztotta meg a Twitterén.



Manfred Weber most azt mondta a flamand lapban: „Az üzenetem Orbánnak: mindig azt mondja, hogy az igazságszolgáltatás és a média függetlensége garantált. Ebben az esetben nincs mitől tartania egy jogállamisági mechanizmustól. Még nem késő megadni a jóváhagyását”.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések