A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ma van a gyermekek jogainak világnapja


Bántalmazó kisokossal és virtuális kampányvideókkal lépnek fel a jóléti szervezetek az erőszak ellen.


Ma tartják a gyermekjogok világnapját! Minden évben ilyenkor hívják a figyelmet arra, hogy a kiskorúak bántalmazása semmilyen formája nem megengedett. A világon évente egy milliárd gyereket érint a testi, lelki bántalmazás, ebben ráadásul a koronavírus járvány terjedése sem segít. A világnap alakalmából számos civil és híresség kék ruhába öltözik, így kiállva a gyermekbántalmazás ellen. A kicsik ellenni erőszaknak számtalan formája van, ezért fontos, hogy azonnal lépjük, ha bajba jutott csemetét látunk.

Mit tehet Ön, ha bántalmazást észlel?

Gyermekvédelmi kisokost adott ki az UNICEF Magyarország, ennek segítségével bárki azonnal segíthet a bajba jutott kicsiken.

* Avatkozzon be! Érezze a gyermek, hogy bízhat a felnőttek segítségében
* Ha nem egyértelmű a helyzet, akkor is lépjünk közbe, ha agressziót észlelünk!
* Reagáljon határozottan, de ne erőszakosan!
* Nyújtson segítséget, ha szükséges!
* Maradjunk a közelben amíg meggyőződünk arról, a gyermek már nincs veszélyben!
* Kerüljük el, hogy a bántalmazót a többiek előtt kioktassuk!

Virtuális bántalmazás

Egy vadiúj felmérés szerint 10-ből 1 szülő nem védi megfelelően a gyermekét az internetes bántalmazástól, sőt 10-ből 6 szülő rendszeresen oszt meg képeket lurkóiról a közösségi médiában. Az SOS gyerekfalu legújabb videókampányában a közösségi oldalak veszélyeire hívják fel a szülők figyelmét. Részletek: www.sos.hu

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések