Hirdessen itt

Krumplival, hagymával sült csirkecomb: a bőre fantasztikusan ropogós


A csirkecomb szaftos, ízletes, jól variálható, ráadásul kétféle krumplit is süthetsz vele, így azok átveszik a fűszerek csodás ízét.


Ahogy kint egyre hidegebbre fordul az idő, különösen jólesik egy ilyen testet-lelket melengető fogás a sütőből. Tehetsz hozzá hagyományos krumplit és édesburgonyát is. Az egyszerű házi pácnak és a hagymának köszönhetően a csirke nemcsak ízletesebb, de szaftosabb is lesz, ráadásul az ízeket a zöldségek is átveszik.

Hozzávalók:

* 60 dkg krumpli
* 50 dkg édesburgonya
* 4 db egész csirkecomb
* 6 gerezd fokhagyma
* 6 dkg vaj
* 5 evőkanál olívaolaj
* 2 db lila hagyma
* 1 teáskanál majoránna
* 1 teáskanál oregánó
* 1 teáskanál őrölt kömény
* 1 teáskanál pirospaprika
* bors
* só

Elkészítés:

Először pácold be a megtisztított csirkecombokat. A puha vajat keverd össze az átnyomott fokhagymagerezdekkel, az őrölt köménnyel, egy teáskanál sóval és a borssal. Kend be a keverékkel a húst, és hagyd pihenni a hűtőben legalább egy-két órát, de akár egy éjszakát is.

A csirkecombokat vedd ki a hűtőből, és fektesd széles tepsibe. A lila hagymát karikázd fel, majd helyezd a hús mellé. A krumplit és az édesburgonyát hámozd meg és vágd cikkekre. Az olívaolajból, a majorannából, az oregánóból, a pirospaprikából, egy teáskanál sóból és egy teáskanál borsból készíts keveréket. Ebben hempergesd meg a krumplit, és helyezd el a szeleteket a serpenyőbe a hús és a hagyma mellé. A tepsit told a sütőbe, és süsd 180 fokon 50-60 percig, amíg a hús és a krumpli és szépen megpirul.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések