A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes sütőtökös rizottó sok-sok parmezánnal: nem ázik szét, és nem lesz száraz


A sütőtökös rizottó hamisítatlan őszi finomság, élénk színével, csodás ízével biztosan a kedvenceid közé fog tartozni.


Használd ki, hogy már finom, édes a sütőtök, tegyél mindenbe, amibe csak lehet! A rizottóba az olaszok régóta kevernek a kedvenc őszi csemegéből. Az ízletes fogás hagyományosan arborio vagy carnaroli rizzsel készül, ez a sikerük egyik titka. A másik, hogy folyamatosan kell hozzáadagolni a folyadékot. Húsleves hiányában alaplét is használhatsz.

Hozzávalók:

* 35 dkg sütőtök
* 30 dkg rizs
* 5 dkg parmezán
* 3 bögre húsleves
* 1 db vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál olívaolaj
* 1 teáskanál vaj
* majoránna

Elkészítés:

A tököt hámozd meg, és vágd viszonylag kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, aprítsd fel. Melegítsd fel az olajat és a vajat egy közepes nagyságú lábosban, majd add hozzá a vöröshagymát. Dinszteld meg, de ügyelj arra, hogy ne barnuljon meg. Tedd hozzá a fokhagymát és a sütőtököt, majd többször megkeverve párold puhára körülbelül 10 perc alatt.

Pépesítsd a tököt, majd rakd hozzá a rizst, kevergetve pirítsd két percig, és öntsd fel annyi levessel, amennyi ellepi. Folyamatosan pótold a folyadékot, és gyakran kevergesd meg. Amikor a rizs puha, a levest magába szívta, húzd le a tűzről, és ízesítsd még majoránnával. Hagyd letakarva pár percig, majd tálaláskor szórd meg parmezánnal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések