Hirdessen itt

Komoly szigorítások jönnek az ünnepek előtt Portugáliában


Portugáliában szigorítják az óvintézkedéseket a nemzeti ünnepek közeledtével - jelentette be António Costa portugál miniszterelnök szombaton.


A dél-európai országban lakhely-elhagyási tilalmat vezetnek be november 27. éjjel 11 órától december 2. hajnali öt óráig, illetve december 4. és december 9. között. December 1. és 8. nemzeti ünnep Portugáliában.

Az ünnepeket megelőző hétfőn zárva tartanak az iskolák, és korábban bezárnak az üzletek. A munkaadókat arra kérik, hogy adják ki szabadnapnak ezeket a napokat, hogy minimálisra csökkentsék a mozgást. A kormányfő sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy továbbra is nagyon magas a fertőzöttek száma. Costa leszögezte: nem elég megállítani a növekedést, meg kell fordítani a tendenciát. A miniszterelnök megjegyezte: a továbbiakban kötelező lesz maszkot viselni a munkahelyeken. A maszk eddig csak a nyilvános helyeken, illetve a kereskedelmi célú zárt helyiségekben volt elengedhetetlen. Emellett további két hétig érvényben marad az éjszakai és a hétvégi kijárási tilalom a 174 legfertőzöttebb településen.

Portugáliában szombaton 62 halálesetet és 6472 fertőzöttet jelentettek, többségüket az ország északi részéből. A körülbelül 10 millió lakosú országban eddig 255 970 fertőzöttje és 3824 halálos áldozata van a koronavírusnak. A napi új esetek száma szeptember vége óta folyamatosan emelkedik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések