A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt a nagy népszerűségi rangsor: kiderült, ki az angol királyi család legkedveltebb tagja


A reprezentatív felmérés igen negatív képet fest Meghanékról.


Fejedelmi felmérés! Hatvannyolc éve tartó uralkodása alatt számtalan alkalommal lopta már Nagy-Britannia lakosságának szívébe magát II. Erzsébet királynő.

Nem véletlenül mondhatja el magáról büszkén idén is, hogy bizony magasan ő a brit királyi család legszeretettebb tagja, hiszen a világjárvány idején is tanúsította, népe mellett áll.

A YouGov közvélemény-kutató intézet kérte arra a szigetországban megkérdezetteket, állítsanak fel egy sorrendet az uralkodói família tagjaival aszerint, hogy melyiküket tartják a legszimpatikusabbnak.

A felmérésből kiderült, Erzsébet királynő az, akit a britek a leginkább szeretnek. Az uralkodónőről a megkérdezettek 83 százaléka van pozitív véleménnyel, teljesen negatívval pedig 12 százalék, így összesítve 71 pontot kapott.

A héten ismertetett kutatási eredmények szerint Erzsébetet az unokája, Vilmos cambridge-i herceg követi, mégpedig 65 pontos népszerűséggel. A dobogó harmadik helyére Vilmos felesége, Katalin cambridge-i hercegné került, akinek tetszési mutatója nem sokkal maradt alább, 62 ponttal rangsorolták.

A család negyedik legnépszerűbb tagja a királynő férje, Fülöp edinburgh-i herceg lett, aki 28 pontot kapott tetszési indexére. Őt követi első szülött fia, vagyis a brit korona várományosa, Károly walesi herceg, aki 24 pontot kapott népszerűségére. Károlyt követi a felesége, Kamilla cornwalli hercegné, aki a rangsorban osztozik a hatodik helyen az idén év elején a királyi családról leszakadó, és az Egyesült Államokban új életet kezdő Harry sussexi herceggel, aki csak 1 pontot gyűjtött be. Felesége, Meghan Markle megítélése is sokat romlott az elmúlt egy évben, 26 pontnyi negatív szavazatot kapott. Egyértelmű vesztesként Erzsébet másodszülött fia, András yorki herceg jött ki a felmérés eredménye szerint, 73 pontnyi negatív szavazattal ő áll a kilences rangsor legvégén, mely minden bizonnyal annak köszönhető, hogy belekeveredett a szexuális bűncselekményekért elítélt Jeffrey Epstein néhai amerikai pénzember botrányos ügyébe.

Vilmosék előretörnek

A kutatás 1626, Nagy-Britanniában élő felnőtt megkérdezésével készült január és október között, akik szerint a legnagyobb hatást a brit királyi családra Vilmos és neje, Katalin gyakorolja majd az elkövetkező tíz évben, a kitöltők 68 százaléka gondolja ezt, ugyanezt a trónörökös Károlyról 12 százalék gondolja.

Népszerűségi rangsor

A kutatásban kivonták a negatív százalékot a pozitívból, így jött ki a népszerűségi pontszám.

1. Erzsébet királynő: 71
2. Vilmos herceg: 65
3. Katalin hercegné: 62
4. Fülöp herceg: 28
5. Károly herceg: 24
6. Kamilla hercegné: 1
7. Harry herceg: 1
8. Meghan hercegné: -26
9. András herceg: -73

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések