A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ínycsiklandó céklás, fetás tészta: kicsit édes, kicsit sós


Az ínycsiklandó céklás, fetás tésztát hidegen és melegen is fogyaszthatod.


Akár vacsorára, akár könnyebb ebédre vágysz, ez a tészta remek választás. Főleg azért, mert a cékla tele van vitaminnal, így jó belőle minél többet fogyasztani a téli időszakban. Alapnak a penne kiváló. Az édeskés cékla és a sós feta pedig remekül kiegészítik egymást.

Hozzávalók:

*  40 dkg tészta
*  20 dkg feta sajt
*  3 db cékla
*  5 dkg rukkola
*  4 evőkanál olívaolaj
*  2 gerezd fokhagyma
*  só
*  bors

Elkészítés:

A céklát hámozd meg, kockázd fel, majd rakd egy nagyobb tepsibe. Ízlés szerint sózd és borsozd. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat az átnyomott fokhagymával, és locsold meg vele a céklát. Told a sütőbe, és süsd 200 fokon 30-40 percig.

Amíg a cékla sül, lobogó sós vízben főzd ki a tésztát nyolc-tíz perc alatt. Ha fogkemény, szűrd le és csepegtesd le.
 
A sütőből kivett céklás egyveleget keverd össze a tésztával, majd tépkedj rá rukkolaleveleket, és morzsolj rá fetát. Akár azonnal fogyaszthatod, de ha hidegen kívánod, tedd az erkélyre vagy a hűtőbe néhány órára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések