A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hűtlen kezelés miatt tesznek feljelentést az áramtolvaj Niedermüller ellen


Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz Niedermüller Péter VII. kerületi gyurcsányista polgármester ellen, miután kiderült, hogy bírósági végrehajtás alapján 417 millió forintot emeltek le az önkormányzat számlájáról. Bajkai emellett lemondásra is felszólította a DK-s politikust.


Hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármester ellen, akit egyben lemondásra szólít fel, miután kiderült, hogy bírósági végrehajtás alapján 417 millió forintot emeltek le az erzsébetvárosi önkormányzat számlájáról – jelentette be a kormánypárti honatya egy pénteki sajtótájékoztatón. Szavai szerint az önkormányzatok történetében páratlan nagyságú összeget a bírósági végrehajtó egy vállalkozás javára emelte le hétfőn, a Király utca 23–29. alatti ingatlantömb fejlesztésével kapcsolatos ügyben.

Mint mondta, az önkormányzattól követelt kötbér leemelése egy olyan szerződés alapján történt, amelyet még 2003-ban, a szocialista Hunvald György hivatali idejében kötöttek meg, az önkormányzat vagyoni érdekeit súlyosan sértően. Hozzátette: a szerződést 2019-ben, az akkori fideszes vezetés módosította a kerület érdekeinek megfelelően, így a Király utcai ingatlantömb fejlesztésével több milliárd forintnyi vagyonhoz jutott volna az erzsébetvárosi önkormányzat.

A képviselő arra is kitért: mivel tavaly decemberben a Miniszterelnökség nem adta jóváhagyását a szerződésben meghatározott egyik ingatlan átruházására, a VII. kerületi önkormányzatot megillette a szerződéstől való elállás joga, de arra is lehetősége lett volna Niedermülleréknek, hogy a tárcával egyeztessenek az ingatlan átruházhatóságáról. Bajkai István szerint azonban az elmúlt évben a DK-s városvezetés semmilyen érdemi lépést nem tett a fenyegető kár elhárítására, az önkormányzat vagyonának a védelmére és a szerződés teljesítésére, és nem éltek az önkormányzatot megillető elállás jogával sem, hogy ezzel elkerüljék a súlyos kötbérfizetési kötelezettséget.

A 417 millió forint kötbér leemelése gondos városvezetés esetén elkerülhető lett volna, ezért felmerül a hűtlen kezelés bűncselekményének a gyanúja, ezért teszek büntetőjogi feljelentést Niedermüller Péter és segítői ellen

– összegezte a fideszes politikus, aki egyúttal felszólította a Gyurcsány-párti polgármestert, hogy felelőtlen városvezetése és alkalmatlansága miatt hivataláról mondjon le. Bajkai egyebek mellett arra is választ vár Niedermüllertől, hogy a pénz leemelése után miről egyeztetett polgármesteri szobájában az érintett vállalkozóval, valamint az ügyvédi működésétől felfüggesztett Czeglédy Csabával. A fideszes képviselő utóbbinak az ügyben képviselt szerepét is firtatta, ahogyan azt is: mennyi pénze maradt az önkormányzatnak a 417 millió forint leemelése után, és teljesíteni tudja-e a pénzügyi kötelezettségeit.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések