A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hősies tettéért jutalmazták a ladányi tűzoltót


Kiss Péter százados a szabadnapján fékezte meg a szomszédja házában felcsapott lángokat.


A havi rendszerességgel megtartott katasztrófavédelmi igazgatói értekezlet visszatérő momentuma, hogy az országos főigazgató elismeréseket, valamint születésnapi ajándéktárgyakat ad át. A járványhelyzetre való tekintettel a díjazottak novemberben sem a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, hanem szolgálati helyükön veszik át az elismeréseket – tudatta a katasztrófavédelem hivatalos honlapja.

Október kilencedikén tűz keletkezett egy püspökladányi épület kazánházában. A szomszédban élő, szabadnapján otthon tartózkodó Kiss Péter tűzoltó százados, a püspökladányi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának kiemelt főelőadója ezt észlelve azonnal átment a sokkos állapotban lévő, segítségkérésre sem képes szomszédjához.

Megállapította, hogy a tüzet a vegyes tüzelésű kazánban bekövetkezett robbanás okozhatta, értesítette az illetékes hivatásos tűzoltó-parancsnokságot, áramtalanította a házat, leválasztotta az ingatlant a gázhálózatról, ami a további tűzterjedés szempontjából fontos lépésnek bizonyult, mivel a kazánházban gázkazán is volt.

Egy kerti csapra szerelt locsolótömlővel elkezdte oltani a tüzet, megakadályozta, hogy a lángok átterjedjenek a lakóépület tetőszerkezetére és a melléképületre. Mire a tűzoltóegységek a helyszínre értek, szinte teljesen eloltotta a kazánházat pusztító lángokat, visszahűtötte a födémet, tette mindezt saját testi épségét kockáztatva.

Gyors helyzetfelismerésével, bátor, hatékony és példaértékű beavatkozásával meg tudta akadályozni, hogy nagyobb károk keletkezzenek.

Tettéért dr. Góra Zoltán országos katasztrófavédelmi főigazgató Hősies Helytállásért elismerésben részesítette Kiss Péter századost.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések